Domein registreren

Hoe registreer ik een domein?

Je registreert een domein, niet geheel verrassend, bij een registrar. Er zijn vele registrars waar je hieronder een populaire selectie van ziet. Op het moment dat jij de domeinnaam registreert bij een registrar, dan wordt het domein (tijdelijk) op hun server gezet. De url bestaat dan eigenlijk voor het eerst. Je kunt hem in gebruik nemen door hosting van de registrar te gebruiken of bijvoorbeeld hosting via websites zoals WordPress of Wix te gebruiken.

Wat als het domein al bezet is?

Domeinnamen zijn uniek. Dat betekent dat er niet twee dezelfde domeinnamen zijn te vinden. Er is wel variatie mogelijk met de extensie van de url. De extensie is de afsluiting van de url (.nl/.com/.de etc.) Mocht je over broeken willen schrijven en broeken.nl is al bezet dan zou je misschien broeken.net nog kunnen registreren. Mocht je echt een specifieke url willen die al bezet is, dan kan je altijd de eigenaren contacteren om te vragen of je hem over mag nemen. Op Go Premium bieden wij slechts enkele premium domeinen aan. Er zijn andere websites waar eigenaren hun domeinen verkopen. Het makkelijkst is om op www.sidn.nl de eigenaar van het domein op te sporen en die te berichten. Bedenk wel dat de waarde van een domein lastig in te schatten is en dat een eigenaar vrijwel alles kan vragen, meer daar over lees je hier

Waar registreer ik een domein?

Zoals gezegd zijn er erg veel registrars. De prijzen lopen nogal uiteen van €0,50- €15 per jaar voor het registreren van een domein. Een greep van populaire registrars in Nederland zie je hieronder:

www.hostnet.nl

www.godaddy.nl

www.transip.nl

www.strato.nl

www.mijndomein.nl

Voor een volledig overzicht van registrars kan je hier terecht: https://www.sidn.nl/alle-registrars